Alla inlägg den 10 augusti 2008

Av Therése Karjalainen - 10 augusti 2008 11:14

Ja, då närmar sig årets semster sitt slut. Känns väl både och att börja jobba igen. Det är ju alltod skönt att vara ledig, men det ska bli kul att komma tillbaka och träffa alla hundarna och arbetskamraterna!


Som synes har jag bytt blogg eftersom jag aldrig blev klok på hur man la upp bilder i den förra bloggen..


Vi har i allla fall haft en toppensemester!

Första helgen drog vi ner till Belgien och hälsade på Daniel (storebrorsan) och hans sambo Åsa. Vi hann med mycket på de två dagar vi var där, bla en tur till kusten (wow, vilken strand!) och sedan vidare över gränsen i till Holland.

När vi kom tillbaka från Belgien stannade vi kvar i Bfs en dag och passade på att hälsa på Jimmys morfar Erik som bor i Ed.


Sedan åkte min barndomskompis Rebecka (som vanligtvis bor i Malmö nuförtiden) men oss upp till Kd. Hon stannade här några dagar och det blev både taco-kväll, shopping, en hel del yatzy förstås (som vi alltid spelar när vi ses) och en riktig ute-kväll med hela gamla tjej-gänget!


På lördagen hade Anna 30-årskalas. Vi blev bjudna på god tacogratäng och tårta och sedan skulle de andra vidare ut. Jag kände mig inte direkt på topp då jag hade varit ute kvällen innan så jag åkte hem istället.


På måndagen sedan så kom Jimmys föräldrar på besök och de avlöstes sedan av mina föräldrar som kom på kvällen och stannade några dagar.


Helgen därpå var det dag för nästa tripp, denna gången till Göteborg tillsamman med Petra, Magnus och deras granne Fredrik. Vi bodde på en brandstation eftersom Magnus är brandman. De har sådana förmåner att det få bo på varandras stationer billigt. Det var toppen förutom att Petra och jag fick ett rum där inte larmet var urkopplat... Så några gånger varje natt vaknade man av att lysrören i taken tändes (och inte gick att släcka..) och ett tjutande ljud... På lördagkvällen skulle grabbarna på Iron Maiden så då packade Petra och jag med oss lite gott att äta och dricka och drog iväg till klipporna ute vid havet. Hur vi tog oss dit? Med brandbil såklart...;)

 Söndagen tillbringades ute på underbara Marstrand. Strålande sol och svalkande bad i havet.


Nästa helg åkte vi ner till Bfs igen. Då var det nämligen bröllop mellan Petra och Magnus ute på Baldersnäs udde. Vigselförrättare var Ingvar Oldsberg som ju äger Baldersnäs. På kvällen var det mat och dans på Gammelgården i Bfs. Allt var perfekt och vi hade en supertrevlig dag!


Sista dagarna har tillbringats här hemma. Jimmy håller på att bygga ett skjul till hojen och jag har klyvt färdigt veden (äntligen!) I onsdags kom mamma, pappa och mormor och hälsade på. Pappa hjälpte Jimmy med skjulet och mamma, mormor och jag hade en heldag på stan, toppen!


Lite hundträning har vi hunnit med då och då. Har bara blivit fokus på jaktträningen och har bla varit i Ransjön och tränat ett par gånger. Dessutom har vi legat i med simträningen hela sommaren. Ett par gånger i veckan är vi ute med Hjördis (jollen). Holly har fått upp flåset ordentligt och simmar nästan lika långt som Kira nu!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards